Kovandovi s.r.o.
Belgické pralinky v ČecháchEKONOMIKA.IDNES.CZ / 14. prosince 2007 10.00

Belgické pralinky umějí i v Česku, také tu chutnají

Belgické pralinky jsou oblíbenou laskominou, kterou si čím dál víc dopřávají i Češi. Ne všechny rafinované chuťové kombinace čokoládových bonbonů jsou však výmyslem vlámských a valonských cukrářů. Tuny pralinek, které se rozpustí na českých jazycích, pocházejí z manufaktury na Vysočině.

Petra Kovandová z Černovic na Pelhřimovsku už patnáct let vyrábí sladkosti pro domácí i profesionální pečení. Před dvěma roky si splnila dlouholetý sen a byznys ještě rozšířila o čokoládové pralinky.

„Vždycky jsem si říkala, že jednou, až bude víc peněz a času, bych chtěla začít dělat opravdovou čokoládu,“ vzpomíná na své začátky.

Výrobnu zřídila v objektu bývalé samoobsluhy, kterou před lety koupila. Původně za úplně jiným účelem. "„Pět let jsme tady měli samoobsluhu, pak z toho byl velkoobchod, kde se prodávaly různé věci z celého světa,“ vypráví podnikatelka.

Teď se uvnitř mísí vůně čokolády, marcipánu a rumu, a to 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Pralinky vyrábí v nepřetržitém provozu deset lidí.

Prakticky veškerou práci obstarají lidské ruce. Jediná mašinka, kterou tady mají, je temperovací stroj. Ten čokoládu neustále zchlazuje a znovu otepluje. „Díky tomu je čokoláda lesklá, tvrdá a dlouho vydrží,“ vysvětlila majitelka.

Zdroj a pokračování: EKONOMIKA.IDNES.CZ

 

Kontakty:

Kovandovi s.r.o. Gastronomické dekorace a speciality

KOVANDOVI s.r.o.

Kotnovská 138, CZ39001 Tábor
Czech Republic

telefon: +420 565 492 227

Navšivte Kovandovi na Facebooku

 

Kovandovi s.r.o. Gastronomické dekorace a speciality